BETONIKAITEIDEN JA -MUURIEN LIUKUVALUMUOTIT

Liukuvalumuotit betonikaiteiden ja -muurien valmistuksessa

Betonikaiteiden ja -muurien liukuvalumuottien käyttö on lisääntynyt huomattavasti Euroopassa, kuten esimerkiksi Saksassa ja Iso-Britanniassa, missä menetelmä on ollut käytössä onnistuneesti jo yli 50 vuotta. Myös Suomessa menetelmän hyötyjä on alettu viime aikoina arvostamaan lisääntyvässä määrin. Liukuvalussa betonimassaa syötetään liukuvalukoneessa olevaan muottiin koneen liikkuessa eteenpäin. Lopputuloksena on haluttuun profiiliin lähes yhtenäinen betonituote.

LIUKUVALUN HYÖDYT

Nopeus, kustannustehokkuus, joustavuus sekä ekologisuus ovat liukuvalumuottien kiistattomia kilpailuetuja verrattuna perinteisiin betonimuurielementteihin. Liukuvalumuotit mahdollistavat suoraviivaisemmat pohjatyöt sekä korkeuden ja maastonmuotojen mukailemisen muurin tai katukivetyksen valmistusvaiheessa.

NOKONE OY LIUKUVALUMUOTIT

Nokone Oy tarjoaa liukuvalumuotit joustavasti, täysin räätälöitynä, avaimet käteen -periaatteella. Prosessi alkaa liukuvalukoneen mittojen mallinnuksella SolidWorks-ohjelmistoon, jonka perusteella suunnitellaan ja valmistetaan juuri tilaajan tarpeisiin sopiva liukuvalumuotti.

Muotti toimitetaan maalattuna, viimeisteltynä ja valmiina käyttöön. Ota yhteyttä ja kerromme, kuinka voimme auttaa juuri teitä tai lue lisää menetelmän hyödyistä alta.

Lisää liukuvalumuoteista betonista valmistettujen reunakivien ja kaiteiden valmistuksessa

Liukuvalua suunniteltaessa on tärkeää varmistaa, että betoniauto pääsee etenemään vaivattomasti valukoneen edessä. Valun edetessä seurataan massan laatua rakeisuuden ja notkeuden suhteen. Kun betonitoimittajan antamaa ohjeaikaa kuorman purkamiselle verrataan työporukan valunopeuteen, saadaan arvio siitä, kuinka isoissa kuormissa työmaa olisi hyvä toteuttaa. Kuumissa olosuhteissa betonin purku- ja työstöaika lyhenee entisestään, mikä on hyvä huomioida kun sääolosuhteet ovat erityisen lämpimät.

Liukuvaletut, betonista valmistetut reunakivet ja muurit

Liukuvaletut, betoniset reunakivet ja muurit soveltuvat erityisen hyvin alueille, joissa halutaan ratkaisu, joka on liimattavaa reunakiveä kestävämpi, mutta graniittista reunakiveä edullisempi. Liukuvalun edut tulevat erityisesti esille tilanteissa, joissa alustan muoto on epätasainen. Tällöin metrin pituisten kivien koko tartuntapintaa ei saada asfalttiin, vaan osa jää ilmaan. Liukuvalutuotteiden tapauksessa reunakivi mukautuu alustaan ja yläpinta kulkee suoraan. Liukuvalumenetelmä on loistava myös silloin, kun vanha syöpynyt reunakivi saneerataan. Tällöin vanhaa reunakiveä ei yleensä edes tarvitse poistaa, joten kustannukset pysyvät matalina.

Liukuvaletut betonikaiteet

Liukuvalukaiteet tulevat tulevaisuudessa kilpailemaan entistä vahvemmin elementteinä asennettavien betonikaiteiden kanssa. Liukuvaletun betonikaiteen hinta on keskimäärin 20% edullisempi kuin vastaavan elementteinä asennettavan kaiteen. Liukuvalettu betonikaide tarjoaa siis parhaimmillaa todella merkittäviä kustannussäästöjä – erityisesti laajojen projektien tapauksessa.

 

C

Laatu edellä

Meiltä saat laadukkaat, vankalla ammattitaidolla valmistetut tuotteet.
C

Joustavuus

Tuotteet räätälöidään ja valmistetaan asiakkaiden toiveiden mukaisesti.

C

Täsmälliset toimitukset

Tilatut tuotteet toimitetaan täsmällisesti sovitun aikataulun mukaisesti.
C

Suunnittelu

Tarjoamme myös laadukkaat suunnittepalvelut saman katon alta.

11 + 9 =